Slávky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.3 l Voda pitná
  • 0.5 kg Mušle slávky
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1453 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1935.6 mg
  • Vláknina 11374 mg
  • Vitamín A 11374 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 151.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky vložíme do sáčku, zatřeseme jím a slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.

  • 2

    Před přípravou všechny slávky pod tekoucí vodou očistíme kartáčem. Poté vložíme do vody, přidáme na plátky nakrájený česnek a pod poklicí na prudkém plameni vaříme. Během zhruba 5 minut se slávky otevřou. Hrnec odstavíme z ohně, slávky, které se neotevřely, vyhodíme, zbylé zasypeme drobně posekanou petrželkou a podáváme se šťávou z citronu.

  • 3

    Jako přílohu můžeme podávat bagetu.

Komentáře k receptu