Slávky po námořnickém způsobu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Mušle slávky
  • 150 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Feferony
  • 2 ks Citrony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1568 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1347.4 mg
  • Vláknina 5456 mg
  • Vitamín A 5456 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev vlijeme olivový olej, ihned přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený česnek a na plátky nakrájené feferonky. Po chvíli restování přidáme do pánve očištěné, propláchnuté slávky (ty, které budou otevřené, vyhodíme, použijeme jen zavřené nebo mírně pootevřené.) Pokud se do pánve dostane trocha vody z proplachování slávek, nevadí. Přilijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu (ze 2 citronů) a pánev přikryjeme pokličkou. Slávky budou vařené za 3-4 minuty. Když se otevřou, osolíme je a posypeme nasekanou petrželkou. Promícháme a znovu přikryjeme pokličkou. Odstavíme z plotny a můžeme podávat.

Komentáře k receptu