Humrové ravioli

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Losos obecný
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Pórek
  • 50 g Smetana 12% (konzumní)
  • 150 g Humr
  • 0.5 kávová lžička Olej olivový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 356.8 mg
  • Draslík 375.5 mg
  • Vláknina 2514.8 mg
  • Vitamín A 2514.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pórek. Přidáme nakrájené maso lososa, maso z humra a zalijeme smetanou. Na mírném ohni necháme zhoustnout. Ochutíme solí a pepřem a vychladíme.

  • 2

    Mezitím vypracujeme těsto z mouky, oleje a žloutků a necháme odležet.

  • 3

    Poté vyválíme těsto na tenké pláty. Na půlku plátu tvořítkem naznačíme tvary raviol. Do středu každého kolečka naneseme náplň, okraje potřeme žloutkem a překryjeme druhým plátem těsta. Okolo náplně těsto k sobě přitiskneme a tvořítkem vykrojíme ravioly.

  • 4

    V osolené vodě uvaříme krátce cca 1-2min, vyjemem a podáváme.

Komentáře k receptu