Těstoviny s opékanými krevetami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 20 ks Krevety tygří
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 30.7 mg
  • Vláknina 365.3 mg
  • Vitamín A 365.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou na jemno nasekáme.

  • 2

    Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.

  • 3

    Syrové nevyloupené krevety důkladně omyjeme studenou vodou a osušíme.

  • 4

    V hluboké větší pánvi rozehřejeme olej, opékáme v něm za stálého převracení a míchání krevety i plátky česneku, dokud krevety nezrůžoví. Poté je pokapeme brandy, opepříme, osolíme a posypeme nakrájenou petrželkou.

  • 5

    Těstoviny uvařené tak, aby byly měkké, ale zároveň pevné, scedíme, promícháme s máslem a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k nim krevety a podáváme.

Komentáře k receptu