Smažená zelenina a plody moře

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 25 g Petržel - nať
  • 140 g Mouka polohrubá
  • 100 g Olihně
  • 45 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 100 g Granule dashi
  • 100 g Fazole nezralé světle zelené sterilované
  • 80 ml Omáčka sójová
  • 310 ml Voda pitná
  • 60 ml Víno rýžové čínské
  • 12 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kedlubna
  • 2 ks Ředkvička
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 193.7 mg
  • Vláknina 3852 mg
  • Vitamín A 3852 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety a olihně nakrájíme na menší kousky. Kedlubnu, ředkvičky, cibuli a zelené fazolky nakrájíme na proužky. Petržel nasekáme na jemno.

  • 2

    Nakrájené plody moře, zeleninu a petržel smícháme v misce s moukou.

  • 3

    V hlubší pánvi rozpálíme olej. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vody, škrobu a soli. Uděláme si ze směsi zeleniny a plodů moře hrudky a namočíme do těstíčka. Hrudky pak vhodíme do oleje a smažíme dozlatova asi 20 minut. Poté necháme odkapat na ubrousek. Podáváme s omáčkou, kterou si připravíme ze sójové omáčky, rýžového vína a dashi.

Komentáře k receptu