Račí maso s artyčoky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Zázvor mletý
  • 800 g Rak říční
  • 400 g Artyčoky sterilované
  • 4 g Kmín římský
  • 10 g Solamyl
  • 4 g Koriandr čerstvý
  • 30 ml Voda pitná
  • 30 ml Chilli omáčka
  • 4 ks Šalotka
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 228.9 mg
  • Draslík 1614.3 mg
  • Vláknina 19428.5 mg
  • Vitamín A 19428.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 10.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek i šalotku oloupeme, nasekáme na drobno, v míse smícháme s račím masem, nakrájeným na kousky, dochutíme chilli omáčkou a kořením. Ve woku rozpálíme arašídový olej, směs s masem restujeme za stálého míchání asi 5 minut. Artyčoky opereme, necháme okapat, pokrájíme na proužky, přidáme k masu, zalijeme vývarem. Zakryjeme, necháme 2 minuty podusit, Solamyl rozmícháme v troše studené vody, vlijeme k pokrmu a zahříváme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu