Krevety s omáčkou z harissy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 50 g Harissa pasta
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 kg Krevety tygří - loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 9.3 mg
  • Vláknina 17 mg
  • Vitamín A 17 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety uvaříme v osolené vodě a necháme je okapat.

  • 2

    V misce z majonézy, harissy, limetkové šťávy a medu smícháme omáčku, kterou rozdělíme do misek.

  • 3

    Uvařené krevety dáme na servírovací mísu a podáváme s připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu