Singapurské nudle s krevetami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 250 g Nudle rýžové
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 250 ml Vývar rybí
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Limetka
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 521.4 mg
  • Vláknina 8107.5 mg
  • Vitamín A 8107.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej a nadrobno nakrájenou cibulku spolu s prolisovaným česnekem smažíme dvě minuty. Následně přidáme kari pastu. Po dalších dvou minutách do pánve přilijeme kokosové mléko, vývar a vaříme pět minut.

  • 2

    Mezitím dáme vařit nudle do osolené vody dle návodu na obalu výrobku.

  • 3

    Do omáčky přidáme očištěné krevety, fazolky a šťávu z limetky. Povaříme tři minuty za občasného zamíchání a dochutíme solí s pepřem.

  • 4

    Omáčku smícháme s nudlemi, pořádně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu