Sépie s nádivkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Brambory
  • 180 g Mrkev kořen
  • 50 g Olivy černé
  • 50 g Cibulka jarní
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 100 g Mušle slávky
  • 300 g Sépie
  • 6 g Rozmarýn čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 500 ml Víno červené
  • 500 ml Vývar rybí
  • 6 ks Fíky sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 955 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 864.2 mg
  • Vláknina 7688.8 mg
  • Vitamín A 7688.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sépie omyjeme, odřízneme hlavu s chapadly a vyjmeme vnitřnosti. Chapadla nakrájíme na menší kousky a společně s mušlemi povaříme 15 minut ve vroucí vodě. Chleba rozdrobíme. Cibulku nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a pokrájíme na menší kusy. Bylinky omyjeme a nahrubo natrháme.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme cibulku, povařená chapadla, uvařené mušle, fíky, olivy a česnek. Přimícháme polovinu chlebové střídky, osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme sépie. Vývar dáme do hrnce, přidáme mrkev, brambory a bylinky. Zalijeme vínem a vaříme do odpaření poloviny tekutiny. Poté vmícháme zbytek chleba, osolíme a opepříme. Vložíme nadívané sépie a dusíme 30 minut v troubě při 180 °C.

Komentáře k receptu