Špízy z mušlí a klobásy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 150 g Klobása Chorizo
  • 800 g Mušle srdcovky
  • 50 ml Olej olivový
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 889 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 55.4 mg
  • Vláknina 2690 mg
  • Vitamín A 2690 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vyloupané z mušlí zabalíme do listů šalvěje a napichujeme střídavě s plátky klobásy chorizo na zaostřenou špejli nebo špízovou jehlu. Naskládáme do porcelánové nádoby a zalijeme marinádou, kterou si připravíme z oleje, soli, pepře, limetkové šťávy a prolisovaného česneku. Nádobu zakryjeme a necháme špízy 30 minut uležet. Připravené špízy grilujeme 10 minut za stálého otáčení a potírání marinádou.

Komentáře k receptu