Salát s rejnokem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Avokádo
  • 30 g Cibule
  • 160 g Rajčata
  • 125 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 100 g Čekanka
  • 100 g Salát kadeřavý
  • 90 g Krabí maso mražené
  • 100 g Roketa
  • 500 g Rejnok křídlo
  • 150 ml Vývar rybí
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 125 ml Smetana zakysaná 14%
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 941.6 mg
  • Vláknina 29048.2 mg
  • Vitamín A 29048.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vývarem, kouskem cibule, celým pepřem, 10 ml citronové šťávy a bobkovým listem dáme rejnoka. Přivedeme k varu, zakryjeme a 10-15 minut udržujeme těsně pod bodem varu. Po 5 minutách přidáme krevety a krabí maso. Když rejnok celý zmatní a zpevní, stáhneme hrnec z plotny.

  • 2

    Maso vyndáme, necháme mírně zchladnout, potom jej nakrájíme na středně velké kousky, které necháme úplně vychladnout.

  • 3

    Zálivka: do misky dáme smetanu a citronovou šťávu, dochutíme pepřem a solí. Zamícháme.

  • 4

    Talíře poklademe listy kadeřavého salátu, čekanky a rokety. Rozpůlíme, vypeckujeme a oloupeme avokádo a potřeme ho zbylou citronovou šťávou. Nakrájíme ho na podélně plátky, které ve tvaru vějíře vyrovnáme na listy salátu. Přidáme nudličky rajčat, rejnoka, krevety a krabí maso. Salát přelijeme zálivkou, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.

Komentáře k receptu