Hřebenatky s ovocem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Citrony
  • 60 g Kiwi
  • 60 g Mango
  • 80 g Mrkev kořen
  • 60 g Pomeranče
  • 200 g Pórek
  • 8 ks Hřebenatka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 26.4 mg
  • Draslík 474.4 mg
  • Vláknina 6497 mg
  • Vitamín A 6497 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle omyjeme, vyjmeme z lastur. Pokapeme citronovou šťávou a dáme vařit do 2 l vody. Vaříme 10 minut, poté maso vyjmeme.

  • 2

    Do vývaru přidáme pokrájený pórek, mrkev, plátky citrónu a pomeranče, česnek a pepř vcelku. Osolíme a vaříme 30 minut. Vývar necháme vystydnout.

  • 3

    Mango a kiwi oloupeme a pokrájíme na plátky.

  • 4

    Hřebenatky servírujeme s kousky vařené mrkve a plátky ovoce. Přelijeme trochou vývaru a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu