Paccheri s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 250 g Lilek
  • 60 g Mrkev kořen
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 30 g Šalotka
  • 20 g Olej rostlinný
  • 400 g Těstoviny Mezzi Paccheri
  • 150 g Rajčata Cherry
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Feferony
  • 4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 482.6 mg
  • Vláknina 14600.5 mg
  • Vitamín A 14600.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety podélně nařízneme tak, aby vnitřní maso zůstalo v celku; vyjmeme ho, hlavičky s krunýři dáme stranou. Na malém množství oleje osmahneme dorůžova celer, mrkev a cibuli nakrájené nadrobno; přidáme hlavičky s krunýři a podlijeme vínem. Zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené, a necháme mírně vařit hodinu a půl.

  • 2

    Jakmile se odpaří voda z vývaru, propasírujeme ho přes lis na zeleninu, abychom vymačkali hlavičky, a případně ještě osolíme a opepříme. Lilek nakrájíme na plátky, přitom odstraníme semínka, a pak na kostičky; osmažíme ho na rostlinném oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Šalotku nakrájíme nadrobno a lehce ji podusíme s olejem a feferonkou; přidáme rajčata nakrájená na kousky a na prudkém ohni osmahneme. Po chvíli přidáme maso z ocásků a osmahnuté kostičky lilku.

  • 3

    Posypeme petrželkou a podlijeme vývarem ze scampi. Omáčku povaříme do zhoustnutí a přidáme paccheri uvařené „al dente". Na pánvi dokončíme var, a je-li to nutné, přilijeme ještě vývar.

Komentáře k receptu