Rybí polévka s mořskými plody a rýžovým vínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 230 g Hřebenatka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1057 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 79.4 mg
  • Draslík 881 mg
  • Vláknina 3555.8 mg
  • Vitamín A 3555.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce vlijeme rybí vývar, přidáme víno, šťávu z limetky, ustrouhaný zázvor, pokrájený pórek, šalotky, chilli papričku, kterou jsme zbavili semen. Směs na mírném plameni vaříme pod poklicí asi deset minut. Poté přidáme vyloupané, očištěné a nakrájené krevety a hřebenatky, větší část nasekané petrželové nati a podle chuti opepříme a osolíme. Polévku asi dvě minuty provaříme.

  • 2

    Polévku hned servírujeme se zbytkem posekané petrželové nati.

Komentáře k receptu