Mandarinky plněné krevetami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Nudle rýžové
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Víno rýžové čínské
  • 8 ks Mandarinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 325.4 mg
  • Vláknina 7622.5 mg
  • Vitamín A 7622.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety nakrájíme na kousky dlouhé cca 3 cm, v míse zakapeme rýžovým vínem, okořeníme solí a pepřem, důkladně promícháme. Do mísy nalijeme teplou vodu, přidáme rýžové nudle, necháme 5 minut nabobtnat. Scedíme a přidáme ke krevetám. Mísu necháme cca 15 minut v horké vodní lázni, občas promícháme. Mandarinky omyjeme horkou vodou, vydlabeme opatrně dužinu. Nesmíme poškodit slupku. Mandarinky naplníme připravenou krevetovou směsí a necháme 5 minut v páře. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu