Linguine s dýní a slávkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 15 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 27.3 mg
- Draslík 1117.8 mg
- Vláknina 5497.5 mg
- Vitamín A 5497.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 394.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme dýni, odstraníme semínka, dužinu pokrájíme na kousky. Dáme je do hrnce, přilijeme mléko a tolik studené vody, aby byly kousky dýně zakryté. Pomalu vaříme na mírném plameni 20-30 minut, dokud nebude dýně měkká.
-
2
Mezitím odrhneme slávky, omyjeme je pod tekoucí vodou, scedíme a vhodíme do pánve. Přidáme omytou petrželku, olej a necháme je na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je do mísy. Vyhodíme skořápky a neotevřené slávky, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření a uschováme si ji.
-
3
Dýni propasírujeme sítem do hrnce, ve kterém se vařila. Přidáme tekutinu z vaření slávek a dostatečné množství vody, abychom získali krém správné hustoty, a přivedeme ho pomalu k varu. Omyjeme kerblík, jemně ho osušíme utěrkou a nasekáme.
-
4
V hrnci uvaříme rozlámané těstoviny. Scedíme je a minutu ještě povaříme v polévce. Hotovou polévku podáváme horkou, posypanou nasekaným kerblíkem.