Salát z humra s artyčoky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salát kadeřavý
  • 5 g Sůl
  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 15 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 60 ml Olej olivový
  • 15 ml Ocet vinný
  • 1 ks Humr
  • 2 ks Artyčoky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 2081 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 356.3 mg
  • Draslík 3050.1 mg
  • Vláknina 55692.5 mg
  • Vitamín A 55692.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme humra. Nůžkami rozstřihneme po obou stranách nejměkčí části krunýře na břiše, odtrhneme ocas, vybereme z humra maso včetně masa z klepet, omyjeme a 7-8 minut povaříme v páře. Necháme okapat a ocas nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Odřízneme stonky artyčoků, otrháme tvrdé vnější listy, artyčoky rozkrojíme na poloviny, očistíme od ostnů, pokrájíme na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s příměsí citronové šťávy, aby na řezech nezčernaly.

  • 3

    Očistíme špenátové listy, několikrát je propláchneme, scedíme a osušíme. Z kadeřavého salátu odstraníme povadlé a poškozené vnější listy, ostatní opereme, osušíme a natrháme na menší kousky. V míse smícháme sůl a pepř s bílým vinným octem a balzamickým octem, přilijeme olej, vyšleháme hladkou zálivku.

  • 4

    Do mísy dáme natrhané salátové listy, špenátové listy a scezené a osušené plátky artyčoků. Vše promícháme s polovinou připravené octové zálivky a roz1ožíme na servírovací mísu. Navrch dáme maso z humra a přelijeme zbylou zálivkou z oleje a octa. Hotový předkrm podáváme.

Komentáře k receptu