Rybí dort

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Listové těsto
  • 400 g Garnát obecný
  • 60 g Petržel - nať
  • 35 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 400 g Losos - filety
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 45 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1193 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 352.3 mg
  • Draslík 702 mg
  • Vláknina 4247.5 mg
  • Vitamín A 4247.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z lososa nakrájíme slabé plátky, omyjeme a osušíme. Necháme je povařit v pánvi, do níž jsme pokrájeli máslo a nalili polovinu bílého vína. Vše promícháme, osolíme a opepříme. Očistíme a omyjeme petrželku, potom ji jemně nasekáme. Oloupeme a nasekáme oba stroužky česneku. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou petrželku, česnek a vyloupané garnáty a všechno 2 minuty smažíme. Nakonec přilijeme zbývající bílé víno. Vše promícháme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Listové těsto rozválíme válečkem na 2 kulaté pláty o tloušťce 2-3 mm. Jeden plát položíme na pečicí plech, navlhčený trochou vody, a označíme si rozdělení na 4 díly. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, na těsto rozložíme plátky ryb (podle označených dílů) a na každý rybí plátek položíme několik garnátů.

  • 3

    Všechno pokryjeme druhým plátem těsta, přitiskneme okraje k sobě a stejným způsobem naznačíme rozdělení na 4 díly. Nakonec potřeme povrch rozšlehaným vejcem a 70 minut dort pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Vyjmeme z trouby a podáváme.

Komentáře k receptu