Hřebenatky s čekankou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 g Čekanka
  • 50 g Pažitka
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový
  • 16 ks Hřebenatka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 744 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 52.8 mg
  • Draslík 630.1 mg
  • Vláknina 2897.5 mg
  • Vitamín A 2897.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku očistíme, rozebereme na listy, omyjeme je a osušíme. Špičkou nože hřebenatky otevřeme a vyřízneme z mušlí bílou i červenou část. Propláchneme pod tekoucí studenou vodou a dobře osušíme. Do mísy dáme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého černého pepře. Pomalu přimícháme 3 lžíce oleje a vymícháme hladkou zálivku.

  • 2

    V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej, poklademe lístky čekanky a po obou stranách osmažíme. Scedíme a rozložíme na servírovací mísu. Do stejné pánve dáme hřebenatky, sůl, pepř a asi 2 minuty hřebenatky smažíme, aby mírně zezlátly. Potom je vyjmeme a urovnáme do středu mísy na čekankové listy. Teplé listy čekanky a hřebenatky přelijeme zálivkou a vše lehce promícháme. Hotový pokrm posypeme pokrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu