Langusta na whisky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Pažitka
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 60 ml Whisky
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 kg Langusta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 288.5 mg
  • Draslík 742.3 mg
  • Vláknina 2022.5 mg
  • Vitamín A 2022.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Langustu očistíme. Nůžkami prostřihneme ve dvou místech nejměkčí krunýř v okolí břicha, jemně odtrhneme ocas a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Očistíme papriku, vykrojíme jádřinec a papriku nakrájíme na trojúhelníčky. Dáme do vařící osolené vody a asi 1 minutu povaříme. Pak papriku scedíme a odložíme stranou. Pažitku a nasekáme.

  • 3

    Do pánve dáme máslo a plátky z ocasu langusty na něm asi 1 minutu smažíme. Osolíme je, posypeme čerstvě mletým pepřem. Přilijeme již dříve ohřátou whisky, chvíli povaříme a pak plátky langusty vyjmeme a udržujeme je teplé.

  • 4

    Do pánve vmícháme smetanu a za častého míchání omáčku při vyšší teplotě povaříme, aby se částečně provařila. Přidáme do ní osmažené plátky langusty, podusíme je asi 1 minutu při mírné teplotě a hotový pokrm podáváme horký, ozdobený trojúhelníčky papriky a nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu