Plody moře s nudlemi (fideua)

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Nudle rýžové
  • 350 g Olihně
  • 150 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar rybí
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Rajčata
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 18 ks Mušle slávky
  • 18 ks Mušle srdcovky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 6489 kcal
  • Sacharidy 342 g
  • Tuky 168 g
  • Sodík 15622 mg
  • Bílkoviny 1246 g
  • Uhlovodany 252 g
  • Cholesterol 4613.9 mg
  • Draslík 14978 mg
  • Vláknina 7847.2 mg
  • Vitamín A 7847.2 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 397.4 mg
  • Vitamín E 26.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 180.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli za občasného míchání opékáme 5 minut do změknutí v hluboké pánvi s rozehřátým olejem, přidáme česnek a opékáme ještě půl minuty. Vmícháme šafrán, mletou papriku, rajčata a 2-3 minuty zahříváme, až se rajčata rozpadnou.

  • 2

    Do omáčky přidáme nudle, promícháme, zesílíme oheň, přilijeme víno a prudce povaříme. Vmícháme rybí vývar, olihně, krevety, srdcovky, slávky, zmírníme oheň a 10 minut dusíme, dokud se srdcovky a slávky neotevřou a olihně a krevety neprovaří. Dušením se nám téměř odpaří rybí vývar.

  • 3

    Nakonec vmícháme, sůl, pepř, petrželku, rozdělíme do nahřátých misek a ozdobené klínkem citronu servírujeme.

Komentáře k receptu