krevetová polévka
Suroviny
- 100 g Corn flakes - kukuřičné
- 100 g Mrkev kořen
- 220 g Krevety tygří - loupané
- 350 g Brambory sladké (Batáty)
- 100 g Rajčata Cherry
- 125 ml Vývar rybí
- 2 ks Česnek
- 4 ks Chilli papričky nakládané
- 1 ks Galgan
- 8 ks Bambusové listy
- 3 polévková lžíce Koriandr mletý
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 4 polévková lžíce Omáčka rybí
- 4 polévková lžíce Tamarindová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 60 g
- Sodík 1987 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 57.8 mg
- Draslík 749.7 mg
- Vláknina 10476 mg
- Vitamín A 10476 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do předehřátého wwoku dáme tamarindovou pastu, čili papričky, česnek, galgán, cukr, rybí omáčku, listy makrutu a rybí vývar. Za stálého míchání na středním ohni přivedeme k varu.
-
2
Potom zmírníme oheň a do polévky přidáme mrkev, sladké brambory a kukuřičné klásky.
-
3
Polévku vaříme bez pokličky na mírném ohni zhruba 10 minut, až zelenina změkne.
-
4
Do polévky vmícháme koriandr, chery rajčata a krevety a zhruba 5 minut za stálého míchání povaříme.
-
5
Polévku rozdělíme do nahřátých misek a ještě horkou podáváme.