Smažená rýže s garnáty a chilli zavařeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 2 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 115.9 mg
- Draslík 209 mg
- Vláknina 1718.5 mg
- Vitamín A 1718.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupeme a očistíme garnáty. Nařízneme je proto na hřbetě (hlavu ani ocas naodstraňujeme).
-
2
V pánvi wok rozpálíme olej a na středně silném ohni osmažíme na jemno nasekaný česnek do růžova. Přidáme chilli zavařeninu a dále restujeme, až začne vonět. Vložíme garnáty, za stálého míchání smažíme asi 2 minuty, zrůžoví, poté přisypeme vařenou jasmínovou rýži (kterou jsme přes noc uložili do chladničky), cukr a přilijeme světlou sójovou omáčku. Smažíme za stálého míchání 3 - 4 minuty. Přidáme na proužky pokrájenou chilli papričku bez jadérek a nakrájené kroužky cibulky, vše promícháme, dle potřeby dokořeníme.
-
3
Směs naložíme na talíř, posypeme mletým bílým pepřem a lístky koriandru.