Salát Monte Christo
Suroviny
- 200 g Krabí tyčinky
- 350 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Estragon
- 0.75 šálek Brambory vařené
- 0.75 šálek Žampiony čerstvé
- 0.75 šálek Majonéza
- 0.75 šálek Sýr Ementál (Primátor)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 54 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 179.9 mg
- Draslík 292.5 mg
- Vláknina 3363.5 mg
- Vitamín A 3363.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
-
2
V misce smícháme krabí tyčinky nakrájené na špalíčky (nebo krabí maso), na kostičky nakrájené vařené brambory, na plátky nakrájené žampiony, nastrouhaný sýr a nasekaná uvařená vejce.
-
3
Připravíme zálivku smícháním majonézy, hořčice a estragonu. Vmícháme ji ke krabím špalíčkům a vše zlehka promícháme.
-
4
Omyté a osušené salátové listy natrháme na kousky a rozložíme na plochou mísu. Navršíme na ně salát, ozdobíme dílky omytých rajčat a podáváme.