Candát s lanýži

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 16 g Máslo čerstvé
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 8 ks Lanýž
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 62.1 mg
  • Draslík 390.1 mg
  • Vláknina 2863.4 mg
  • Vitamín A 2863.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěného a z kůže staženého candáta naporcujeme a podusíme v bílém víně spolu s cibulí a kořením doměkka.

  • 2

    Krevety osmahneme na másle, zalijeme vývarem z candáta a přidáme bešamel a podušené žampiony. Přilijeme šlehačku a citronovou šťávu a podusíme s candátem.

  • 3

    Při podávání ozdobíme každou porci lanýži.

Komentáře k receptu