Mušle v paprikové omáčce
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Oregano sušené
- 3 stroužek Česnek
- 2 dl Víno bílé
- 0.5 kg Paprika sterilovaná
- 0.5 kg Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 2 kg Mušle slávky
- 0.03 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 12 g
- Sodík 3382 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 2108.1 mg
- Vláknina 6603.3 mg
- Vitamín A 6603.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.1 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku omyjeme pod studenou vodou a jemně nasekáme. Nakládané papriky slijeme, necháme v sítu okapat a rozkrájíme na nudličky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli, česnek a petrželku krátce osmahneme. Do hrnce přilijeme bílé víno, přidáme rajčata i s nálevem a rozmačkáme je. Potom ještě přisypeme nakrájenou papriku, podle chuti přidáme oregano, papriku, pepř a sůl, vše promícháme a vaříme na mírném ohni 10 minut.
-
3
Mušle důkladně omyjeme a očistíme pod tekoucí vodou, otevřené vyhodíme a zbylé vložíme do hrnce se zeleninou a společně vaříme dalších 10 minut.
-
4
Na servírovací talíře rozložíme uvařenou zeleninu, na ni mušle, které se při vaření otevřely, a podáváme.