Smažená rýže s krevetami, hráškem a thajskou bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 50 g Hrášek
  • 350 g Rýže jasmínová
  • 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 15 ks Thajská bazalka
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Česnek
  • 1 polévková lžíce Krevetová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 153.2 mg
  • Draslík 487.9 mg
  • Vláknina 18613 mg
  • Vitamín A 18613 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme lžíci oleje, vlijeme rozšlehané vejce a rozprostřeme po celém dně pánve. Na mírném ohni usmažíme do zlatova omeletu. Vyjmeme, na pracovní ploše srolujeme a nakrájíme na tenké prstýnky. Odložíme zatím stranou.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme zbytek oleje a za stálého míchání na něm cca 2 - 3 minuty smažíme do zlatova nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Poté vmícháme krevetovou pastu, přidáme uvařenou rýži, vařené krevety a rozmražený hrášek. Důkladně promícháme, prohřejeme.

  • 3

    Dochutíme ústřicovou omáčkou, přidáme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, nasekané lístky bazalky, rozdělíme na talíře, dozdobíme stočenými plátky omelety, snítkou bazalky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu