Polévka ze sterilovaných mušlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 50 g Anglická slanina
  • 250 g Mušle v nálevu
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1428 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 111.1 mg
  • Draslík 686.7 mg
  • Vláknina 4931.5 mg
  • Vitamín A 4931.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle scedíme, nálev uchováme a doplníme vodou na objem asi 250ml.

  • 2

    Slaninu nakrájíme nadrobno a usmažíme v hrnci dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku a část vypečeného tuku slijeme.

  • 3

    Do hrnce přilijeme nálev z mušlí, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, bujón, worcester, tymián a pepř. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut.

  • 4

    Měkké brambory rozmačkáme na kaši. Smetanu a mléko rozšleháme s moukou, vlijeme do polévky a za častého míchání přivedeme k varu.

  • 5

    Nakonec přidáme nadrobno nakrájené mušle, povaříme 2 minuty a vsypeme opečenou, rozdrobenou slaninu.

Komentáře k receptu