Scampi s rýží a sambalovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 3 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 9.8 mg
- Draslík 171.9 mg
- Vláknina 5249 mg
- Vitamín A 5249 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži basmati. Scedíme z ní vodu a ponecháme ji v teple.
-
2
Omytý pórek podélně 2x rozkrojíme a ještě jednou opláchneme. Odložíme, aby okapal a nakrájíme na kosočtverce o hraně asi 3 cm.
-
3
Připravené scampi posypeme směsí čínského koření. Gari opláchneme a odložíme k okapání. Nachystáme si wok a vlijeme olej. Vhodíme na něj scampi a gari a zprudka rychle opečeme. Vsypeme ještě pokrájený pórek a orestujeme.
-
4
Do woku vlijeme drůběží vývar a sambalovou omáčku. Necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Servírujeme s vařenou rýží basmati.