Scampi s rýží a sambalovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže Basmati
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 250 ml Pasta Sambal Oelek
  • 1 kávová lžička Čínské koření
  • 16 ks Scampi
  • 1 ks Pórek
  • 1 polévková lžíce Gari
  • 0.01 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 9.8 mg
  • Draslík 171.9 mg
  • Vláknina 5249 mg
  • Vitamín A 5249 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži basmati. Scedíme z ní vodu a ponecháme ji v teple.

  • 2

    Omytý pórek podélně 2x rozkrojíme a ještě jednou opláchneme. Odložíme, aby okapal a nakrájíme na kosočtverce o hraně asi 3 cm.

  • 3

    Připravené scampi posypeme směsí čínského koření. Gari opláchneme a odložíme k okapání. Nachystáme si wok a vlijeme olej. Vhodíme na něj scampi a gari a zprudka rychle opečeme. Vsypeme ještě pokrájený pórek a orestujeme.

  • 4

    Do woku vlijeme drůběží vývar a sambalovou omáčku. Necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Servírujeme s vařenou rýží basmati.

Komentáře k receptu