Vajíčka s růžovými krevetami na dánský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 24 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 318.7 mg
- Draslík 136.2 mg
- Vláknina 1334 mg
- Vitamín A 1334 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety uvaříme ve slané vodě asi 15 minut. Scedíme, oddělíme ocásky a necháme vychladnout.
-
2
Z listového těsta vytvoříme kytičky a pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
-
3
Vejce uvaříme na hniličku.
-
4
Do salátové mísy vložíme oloupaná vejce, do bešamelové omáčky vmícháme smetanu, ocásky krevet a vejce v míse omáčkou zalijeme. Po obvodu mísy vyskládáme kytičky z listového těsta.
-
5
Podáváme jako předkrm.