Andělští rytíři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1246 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 334 mg
- Draslík 1123.7 mg
- Vláknina 139.3 mg
- Vitamín A 139.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odkrojíme od skořápek a dáme do porcelánové misky. Můžeme použít i konzervované ústřice, které dáme pouze okapat na síto.
-
2
Do citrónové šťávy vmícháme sůl, pepř a asi 1 lžíci nadrobno nakrájené petrželky. Směsí přelijeme ústřice a necháme 15 minut marinovat. Neobracíme, nemícháme.
-
3
Tenké plátky slaniny rozkrojíme podélně na poloviny, do každé zabalíme jednu ústřici a spíchneme párátkem. Rozložíme v jedné vrstvě na pekáč, dáme do trouby a za občasného otáčení pečeme, až je slanina křupavá.
-
4
Podáváme horké ve skořápce nebo na talíři.