Andělští rytíři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 24 ks Ústřice
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1246 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 334 mg
  • Draslík 1123.7 mg
  • Vláknina 139.3 mg
  • Vitamín A 139.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odkrojíme od skořápek a dáme do porcelánové misky. Můžeme použít i konzervované ústřice, které dáme pouze okapat na síto.

  • 2

    Do citrónové šťávy vmícháme sůl, pepř a asi 1 lžíci nadrobno nakrájené petrželky. Směsí přelijeme ústřice a necháme 15 minut marinovat. Neobracíme, nemícháme.

  • 3

    Tenké plátky slaniny rozkrojíme podélně na poloviny, do každé zabalíme jednu ústřici a spíchneme párátkem. Rozložíme v jedné vrstvě na pekáč, dáme do trouby a za občasného otáčení pečeme, až je slanina křupavá.

  • 4

    Podáváme horké ve skořápce nebo na talíři.

Komentáře k receptu