Tvarohový knedlík v ubrousku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 160 g Pšeničná krupice
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 137.8 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 1920 mg
  • Vitamín A 1920 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh, krupici a mléko mírně osolíme, promícháme a krupici necháme nabobtnat. Potom vmícháme postupně rozpuštěné máslo a celá vejce. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Těsto zformujeme v namočeném a vyždímaném ubrousku, ovážeme dvakrát na obou stranách a vaříme 30 minut. Asi po 10 minutách varu uvolníme vázání u těsta, ale druhé vázání dále ponecháme až do konce varu.

  • 3

    Po vyjmutí z ubrousku knedlík ihned rozkrájíme nití. Podáváme s ovocnou omáčkou.

Komentáře k receptu