Rajská jablíčka
Suroviny
- 100 g Marcipánová hmota surová
- 50 g Fondán
- 70 g Cukr krupice
- 70 g Máslo čerstvé
- 40 g Tvaroh tučný
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Cukr moučkový
- 70 g Cukr moučkový
- 0.25 kávová lžička Potravinářská barva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Marmeláda jahodová
- 4 polévková lžíce Jablečné želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 7 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 29.6 mg
- Draslík 11.3 mg
- Vláknina 368.6 mg
- Vitamín A 368.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku ohřejeme za stálého míchání jahodovou marmeládu.
-
2
Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem a obarvíme kapkou červeného potravinářského barviva. Hmotu potom tence rozválíme.
-
3
Kouličky předem připravené ze základního těsta potřeme tenkou vrstvou marmelády a obalíme připraveným marcipánem.
-
4
Jablečné želé rozehřejeme a kouličky do něj ponoříme.
-
5
Zelený fonfán tence rozválíme a vykrájíme z něj lístky rajčátek. Přitiskneme je na kouličky a necháme zaschnout.
-
6
Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
-
7
Změklé máslo s krupicovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
-
8
Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
-
9
Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
-
10
Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.