Závin s cibulí a pivním sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Hera
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Sýr Krkonošský pivní
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 6 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 945 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 81.6 mg
  • Draslík 182.6 mg
  • Vláknina 6252 mg
  • Vitamín A 6252 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 10.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky, změklé hery a tvarohu vypracujeme na válu hladké těsto a necháme je asi 20 minut odpočinout v chladničce.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce a osmahneme na oleji, pivní sýr nakrájíme na špalíčky.

  • 3

    Těsto rozdělíme na poloviny a postupně je zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na pomoučněném vále na plát vysoký asi 3 mm a středem na něj rozložíme polovinu osmažené cibule.

  • 4

    Na ní rozložíme polovinu špalíčků sýra, opatrně svineme závin a přendáme jej na tukem vymazaný plech. Stejně zpracujeme i druhou polovinu cibule a sýra.

  • 5

    Druhý závin položíme vedle prvního na stejný plech, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Komentáře k receptu