Koláč čtyř náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 100 g Povidla švestková
  • 80 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 25 g Droždí
  • 100 g Mák mletý
  • 50 g Cukr moučkový
  • 50 g Cukr moučkový
  • 200 g Tvaroh měkký
  • 60 g Hrozinky
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 840 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 117.9 mg
  • Draslík 422.4 mg
  • Vláknina 13679.8 mg
  • Vitamín A 13679.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 221.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí umícháme se dvěma lžícemi cukru, lžící mouky a lžící vlažného mléka. Na teple necháme kvásek vzejít.

  • 2

    Zbylou mouku prosejeme na vál se zbylým krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, zbylé mléko, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, které v míse pod utěrkou necháme vykynout.

  • 3

    V mezičase připravíme náplně. Na ořechovou náplň smícháme umleté ořechy s cukrem a mlékem do hladké hmoty.

  • 4

    Makovou náplň připravíme umícháním mletého máku s mlékem a cukrem.

  • 5

    Na tvarohovou nádivku utřeme žloutek s vanilkovými cukry a měkkým tvarohem. Povidlovou nádivku připravíme smícháním povidel s rumem a skořicí.

  • 6

    Z vykynutého těsta vyválíme kulatou placku, kterou přeložíme na plech vyložený pečícím papírem. Na placku cukrářským sáčkem s rovnou trubičkou do kruhu postupně nastříkáme všechny náplně. Koláč ozdobíme nasekanými ořechy a hrozinkami. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu