Tvarůžková pomazánka z Hanácka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Tvaroh měkký
  • 50 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Tvarůžky olomoucké malé
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 36.2 mg
  • Vláknina 715.7 mg
  • Vitamín A 715.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo nakrájíme na kousky do misky a utřeme ho do pěny. Přidáme měkký tvaroh, hrubě nastrouhané olomoucké syrečky a spolu dobře prošleháme.

  • 2

    Dle vlastní chutě přidáme drcený kmín, sůl, pepř a vmícháme také mletou pálivou paprikou. Přimícháme drobně nakrájenou cibuli, podle potřeby rozředíme pivem. Všechno dohromady ještě jednou důkladně promícháme. Hotovou pomazánku udržujeme v lednici.

Komentáře k receptu