Džgance s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 400 g Tvaroh jemný
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • 0.22 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 21.4 mg
  • Draslík 479.8 mg
  • Vláknina 6309.3 mg
  • Vitamín A 6309.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Když jsou uvařené, scedíme je a rozmačkáme. Přidáme máslo a horké mléko, přisypeme krupici, kterou vtlačíme do brambor, přiklopíme a necháme spařit.

  • 2

    Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme k bramborám a vypracujeme hustou kaši, ze které vykrajujeme lžící malé kousky, které smažíme na rozpáleném tuku.

  • 3

    Usmažené džgance posypeme tvarohem a rozškvařenou nakrájenou slaninou.

Komentáře k receptu