Nákyp z ovesných vloček se zabaione

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 130 g Cukr třtinový
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy lískové
  • 300 g Třešně
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 50 g Cukr moučkový
  • 130 g Ovesné vločky
  • 0.5 ks Citrony
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Slivovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 273 mg
  • Draslík 346.7 mg
  • Vláknina 7417.3 mg
  • Vitamín A 7417.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 846.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo s hnědým cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme tři žloutky, pak přidáme citrónovou kůru a šťávu, vanilkový cukr, tvaroh, smetanu, ovesné vločky a 50 g nastrouhaných oříšků. Opatrně přimícháme vypeckované třešně. Ze tří bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme ho do těsta.

  • 2

    Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme zbytkem oříšků. Hmotu dáme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.

  • 3

    Zbylá vejce ušleháme ve vodní lázni se solí, cukrem, višňovkou a citrónovou šťávou, až vznikne hustý krém.

  • 4

    Hotový nákyp podáváme ještě horký ve formě. Krém zabaione k němu servírujeme zvlášť.

Komentáře k receptu