Smažená zelenina se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 200 g Sýr Feta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.02 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 156.9 mg
  • Draslík 46.3 mg
  • Vláknina 14995.5 mg
  • Vitamín A 14995.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme máslo, nasypeme na něj nerozmrazenou zeleninu a pod pokličkou ji na mírném ohni dusíme, až se rozmrazí a je horká.

  • 2

    Petrželku omyjeme a nakrájíme najemno. Sýr nakrájíme na kousky.

  • 3

    V misce rozšleháme vejce s petrželkou, pepřem a solí.

  • 4

    Do pánve k zelenině přidáme rozšlehaná vajíčka a vše smažíme na mírném ohni, až je zelenina křupavá a vajíčka zhoustnou.

  • 5

    Smaženou zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu