Pórkový sýrový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Pórek
  • 6 g Sůl
  • 100 g Petržel - nať
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 500 g Listové těsto
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 158.3 mg
  • Draslík 321.3 mg
  • Vláknina 6519.9 mg
  • Vitamín A 6519.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájený pórek a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím připravíme další suroviny do náplně. V míse smícháme vajíčka, pokrájený sýr, sůl, pepř, nasekanou petrželku a mléko. Nakonec přidáme osmažený pórek.

  • 3

    Listové těsto rozválíme a nařežeme na pláty podle velikosti pekáčku. Jednotlivé pláty pomažeme rozpuštěným máslem a polovinu z nich dáme na dno pekáče. Na ně navršíme pórkovou náplň a zakryjeme druhou polovinou plátů. Zbytkem másla pomažeme povrch koláče a pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře k receptu