Fiadone-sýrový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 21 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 149.6 mg
- Draslík 61.5 mg
- Vláknina 940 mg
- Vitamín A 940 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý sýr necháme okapat v plátěném sáčku nad miskou. Z citronu škrabkou odřízneme asi 8cm dlouhý plátek kůry. Ten blanšírujeme asi 3minuty v kastrůlku s vroucí vodou a špetkou soli. Poté kůru vyjmeme, necháme okapat a najemno nakrájíme.
-
2
Rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi, opatrně vmícháme čerstvý sýr a nakrájenou citronovu kůru.
-
3
Troubu předehřejeme na 180C.
-
4
Bílky osolíme špetkou soli a ušleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme do sýrové směsi.
-
5
Formu na koláč vymažeme, vlijeme těsto a uhladíme. Fiadone necháme péci asi 35minut dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.