Oblíbený kuřecí steak s broskví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 7 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 96.9 mg
- Draslík 555.1 mg
- Vláknina 105.5 mg
- Vitamín A 105.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a vložíme je mezi potravinářskou fólií. Kuřecí prsa zlehka rozklepeme na plátky. Maso osolíme, ochutím čerstvě pomletým pepřem.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, na něm kuřecí steaky orestujeme z každé strany dozlatova. Každou stranu restujeme 1-2 minuty.
-
3
Teplotu pod pánví s výpekem snížíme téměř na minimum. Steaky vrátíme do pánve, na každý steak položíme plátek kvalitní šunky, půlku kompotované broskve a vše překryjeme plátkem dobrého sýru. Pánev přikryjeme poklicí. Maso se pod pokličkou dusí a když se sýr roztaví, hned porce obložených steaků položíme na talíře a servírujeme.