Toastové lasagne Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 500 g Chléb toastový
  • 200 ml Protlak rajčatový sterilovaný
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 25 plátek Sýr Eidam cihla 30%
  • 25 plátek Šunka dušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 30.3 mg
  • Draslík 397.9 mg
  • Vláknina 9771.7 mg
  • Vitamín A 9771.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek na tenké plátky. Cibuli v hrnci orestujeme na oleji po dobu asi 3 minut do zlatova, přidáme česnek a ještě chvilku restujeme. Přilijeme rajský protlak a když se směs začne vařit, přidáme smetanu, promícháme a odstavíme.

  • 2

    Na dno zapékací misky vložíme plátky toastového chleba, zalijeme připravenou omáčkou, položíme vrstvu plátků šunky a navrch vrstvu plátkového sýru. Vrstvy takto opakujeme, dokud máme suroviny. Poslední vrstvou bude toastový chléb přelitý omáčkou a navrch posypeme strouhaným sýrem.

  • 3

    Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 10-15 minut do zlatova.

Komentáře k receptu