Cibule pečené na husím sádle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Sýr Gran Moravia
  • 50 g Husí sádlo
  • 60 ml Hovězí bujón
  • 1.5 kávová lžička Ořechový olej
  • 16 ks Cibule lahůdková
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 36.4 mg
  • Vláknina 2558.8 mg
  • Vitamín A 2558.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme mladé cibule, nať odřežeme tak, aby nám zbyly krátké stonky (2-3 cm). Citrón (chemicky neošetřený) omyjeme, osušíme a nastrouháme. Sýr Gran Moravia nastrouháme na hoblinky. Utřeme česnek se solí.

  • 2

    Cibuli vložíme do vroucí vody a vaříme ji 2 minuty. Pak ji vyjmeme sítem a necháme odkapat. V pekáčku rozpálíme sádlo, přimícháme česnek s citrónovou kůrou, pak přidáme cibuli, opepříme, promícháme, podlijeme bujónem a dáme do předehřáté trouby na 120°C péct přibližně na 50 -55 minut do doby, až je cibule měkká a zlatá. Občas ji můžeme promíchat a péct déle, podle velikosti cibule. Upečenou cibuli vyjmeme z trouby, po chvíli posypeme sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu