Party česnečka
Suroviny
- 80 g Sýr Čedar
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 10 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb konzumní
- 1 l Bujón slepičí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1221 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 33.3 mg
- Draslík 148.9 mg
- Vláknina 975.3 mg
- Vitamín A 975.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
česnek nakrájíme na tenké plátky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a česnek orestujeme dozlatova.
-
2
V jiném hrnci si přivedeme k varu drůbeží bujón, dáme do něj orestovaný česnek, podle chuti bujón dosolíme, opepříme a přimícháme asi 0.5 lžičky octa Balsamico. Zmírníme teplotu a pod poklicí pomalu vaříme přibližně 30 minut.
-
3
Mezitím si omyjeme petrželku, pažitku a čerstvou majoránku. Bylinky drobně pokrájíme, pažitku si odložíme do misky. Chleba nakrájíme na kostičky a dáme ho do pekáče. Přidáme petrželku s majoránkou, které promícháme s s pokrájeným chlebem a vše přelijeme rozpuštěným máslem. Chleba dáme do předehřáté trouby na 200°C. Opečeme ho asi 5 - 7 minut dozlatova.
-
4
Do talířů rozdělíme opečené kostky chleba, přelijeme je česnečkou, dochutíme pažitkou, nastrouhaným sýrem a podáváme.