Sýrový koláč krémový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 125 g Sýr Cottage
  • 125 g Piškoty cukrářské
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko - podmáslí
  • 1 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 1 polévková lžíce Krupice dětská
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 100.4 mg
  • Vláknina 738.3 mg
  • Vitamín A 738.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukrářské piškoty vložíme do mikrotenového sáčku a rozválíme válečkem na drť, umeleme lískové ořechy, spaříme hrozinky, nastrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků a rozpustíme máslo.

  • 2

    Do mísy vsypeme piškotovou drť a mleté ořechy, vlijeme máslo a vše dobře promícháme. Směsí pokryjeme dno olejem vymazané dortové formy o průměru 20 cm.

  • 3

    Následně připravíme náplň. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s podmáslím, vaječnými žloutky a jemnou krupicí. Dále v míse ušleháme bílkový sníh, v průběhu šlehání postupně přidáme cukr. Do sněhu pak lehce vmícháme sýrovou směs, hrozinky a citrónovou kůru, hotovou náplň pak rozvrstvíme na piškotovou hmotu v dortové formě.

  • 4

    Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě pečeme 50-55 minut.

  • 5

    Když náplň ztuhne, koláč necháme vychladnout, naporcujeme ho a servírujeme.

Komentáře k receptu