Sýrový koláč krémový
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr moučkový
- 125 g Sýr Cottage
- 125 g Piškoty cukrářské
- 250 g Sýr Ricotta
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Mléko - podmáslí
- 1 polévková lžíce Ořechy lískové
- 1 polévková lžíce Krupice dětská
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 43 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 100.4 mg
- Vláknina 738.3 mg
- Vitamín A 738.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukrářské piškoty vložíme do mikrotenového sáčku a rozválíme válečkem na drť, umeleme lískové ořechy, spaříme hrozinky, nastrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků a rozpustíme máslo.
-
2
Do mísy vsypeme piškotovou drť a mleté ořechy, vlijeme máslo a vše dobře promícháme. Směsí pokryjeme dno olejem vymazané dortové formy o průměru 20 cm.
-
3
Následně připravíme náplň. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s podmáslím, vaječnými žloutky a jemnou krupicí. Dále v míse ušleháme bílkový sníh, v průběhu šlehání postupně přidáme cukr. Do sněhu pak lehce vmícháme sýrovou směs, hrozinky a citrónovou kůru, hotovou náplň pak rozvrstvíme na piškotovou hmotu v dortové formě.
-
4
Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě pečeme 50-55 minut.
-
5
Když náplň ztuhne, koláč necháme vychladnout, naporcujeme ho a servírujeme.