Třeboňské rybí krokety

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 847 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 180.3 mg
  • Draslík 529.8 mg
  • Vláknina 560.4 mg
  • Vitamín A 560.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce ryby nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme a necháme na cedníku okapat.

  • 2

    Žemle předem namočené v mléce vymačkáme, přidáme vejce, citronovou kůru, pepř, nastrouhaný sýr a uvařené, vykostěné kousky ryby. Směs osolíme a dobře propracujeme.

  • 3

    Potom ze směsi tvarujeme válečky, které obalíme ve strouhance. Krokety smažíme na pánvi na oleji dozlatova.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu