Třeboňské rybí krokety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 847 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 67 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 180.3 mg
- Draslík 529.8 mg
- Vláknina 560.4 mg
- Vitamín A 560.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce ryby nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme a necháme na cedníku okapat.
-
2
Žemle předem namočené v mléce vymačkáme, přidáme vejce, citronovou kůru, pepř, nastrouhaný sýr a uvařené, vykostěné kousky ryby. Směs osolíme a dobře propracujeme.
-
3
Potom ze směsi tvarujeme válečky, které obalíme ve strouhance. Krokety smažíme na pánvi na oleji dozlatova.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.