Zeleninový salát s toastem
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
- 150 g Sýr Eidam uzený 45%
- 150 g Šunka dušená
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 8 plátek Chléb toastový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 30 g
- Sodík 555 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 24.8 mg
- Draslík 659.2 mg
- Vláknina 11546.2 mg
- Vitamín A 11546.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku a rajčata nakrájíme na kousky. Zelí nakrájíme na proužky, papriky a cibuli na kousky. Vše promícháme, osolíme a dáme 2 lžíce olivového oleje.
-
2
Toast pomažeme máslem, dáme na něj plátek šunky, poté eidam a nakonec plátek uzeného sýra.
-
3
Přiklopíme druhým plátkem a dáme zapéct do toastovače.