Květákové noky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Květák
  • 250 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 126.9 mg
  • Draslík 358.9 mg
  • Vláknina 4439.2 mg
  • Vitamín A 4439.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a po vychladnutí nadrobno nasekáme.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh. V misce smícháme nasekaný květák se žloutky, hrubou moukou, nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a solí. Podle potřeby přisypeme trochu strouhanky a nakonec do směsi vmícháme ušlehaný sníh.

  • 3

    Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z květákové směsi noky a smažíme je po všech stranách dozlatova v pánvi v dostatečném množství rozehřátého oleje.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu