Pizza s kapary a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 12 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 130 g Mozzarella
  • 35 ml Olej olivový
  • 215 ml Voda pitná
  • 90 ml Passata (drcená rajčata)
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 895 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 207.4 mg
  • Vláknina 11562.5 mg
  • Vitamín A 11562.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Základní těsto na pizzu [20279]:

  • 2

    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

  • 4

    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

  • 5

    Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

  • 6

    Těsto rozválíme a vytáhneme do tloušťky 1 cm a šířky 35 cm. Uděláme kruh a vytvarujeme.

  • 7

    Dáme na plech, povrch pokryjeme přísadami a v troubě předehřáté na 220°C pečeme 20-30 minut.

Komentáře k receptu