Pizza s kapary a tuňákem
Suroviny
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Tuňák v oleji
- 12 g Cukr krupice
- 15 g Droždí
- 130 g Mozzarella
- 35 ml Olej olivový
- 215 ml Voda pitná
- 90 ml Passata (drcená rajčata)
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 24 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 207.4 mg
- Vláknina 11562.5 mg
- Vitamín A 11562.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Základní těsto na pizzu [20279]:
-
2
Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
-
3
Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
-
4
Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
-
5
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
-
6
Těsto rozválíme a vytáhneme do tloušťky 1 cm a šířky 35 cm. Uděláme kruh a vytvarujeme.
-
7
Dáme na plech, povrch pokryjeme přísadami a v troubě předehřáté na 220°C pečeme 20-30 minut.